Rap/DJ/Looping

Rap/DJ/Looping workshop

Bij deze combinatie workshop van Rap/DJ/Looping workshop maken de leerlingen kennis met de verschillende onderdelen van het Deejayen. Hands–on, iedereen komt aan bod!
De DJ heeft zich van ′simpele′ plaatjes draaier tot heuse muzikant ontwikkeld. De leerlingen krijgen tijdens de DJ workshop de verschillende technieken aangeleerd en brengen direct een klinkend resultaat in praktijk.

Bij de workshop Looping maakt de deelnemers gebruik van een live looper, een apparaat waarmee je steeds weer verschillende lagen geluid kan opnemen.
Binnen een zeer kort tijdsbestek maken de deelnemers verrassende ritmische combinaties of ontstaat er een geluidscollage. De workshop Looping biedt een uniek muzikaal middel om verschillende sounds te combineren.

Taal, spraak, woordenschat en rijm leggen de basis voor een goed gevormde rap. In de workshop Rap ga je als deelnemer aan de slag met het schrijven en performen van je eigen rap.

Opbouw

Na een spectaculaire opening door een professionele DJ gaan de leerlingen snel aan de slag met het oefenen van diverse DJ tricks.
Het unieke aan deze DJ workshop is dat er een dubbele DJ set wordt gebruikt waardoor iedereen meer aan bod komt dan bij gebruik van een enkele DJ Set. Tevens gaan de deelnemers in groepjes aan de slag om hun eigen geluids- of ritme mix te maken met het loopingpedaal. Bij Rap treed je in de voetsporen van de hedendaagse rapper. Je maakt je meester van de taal en brengt jouw boodschap op muzikale wijze naar voren.

Je werkt toe naar een nummer die je tijdens het festival presenteert aan publiek

Aantal leerlingen
30

190226_1833933096956_7093018_n
Workshopleider André Accord

Voorbeelden:

DJ blok